Hoe kan ik je helpen?

Als yogadocent help ik je graag met het oefenen van lichaam, adem en concentratie. Alledrie belangrijk voor het paardrijden!


Je werkt toe naar meer balans tussen kracht en souplesse in je lichaam. Soepeler heupen, meer ontspannen schouders: bij yoga oefen je je hele lichaam. Daardoor zit je makkelijker in het zadel, kun je de bewegingen van je paard beter volgen en word je je bewuster van je hulpen.


Doorademen tijdens inspanning: niet voor alle ruiters vanzelfsprekend. Met yoga kun je dit heel goed oefenen. De adem speelt ook een sleutelrol bij het behouden van de rust in jezelf, bijvoorbeeld tijdens wedstrijden.


Daarnaast gaat yoga om het richten van je aandacht, je focus. Doordat je elke yogahouding bewust uitvoert oefen je je concentratie, belangrijk voor elke ruiter.

"Als ruiter met jezelf aan de slag gaan, daar gaat het om.

Voor je eigen welzijn én dat van je paard."  

Yoga voor ruiters

Ruitervitaal training

Ruitervitaal training is fitness, maar dan speciaal gericht op de ruiter. Het helpt om je sterker en zekerder te voelen in het zadel.


We starten met een ruitervitaaltest zodat je weet waar jouw specifieke aandachtspunten liggen.


In de training werk je aan het vergroten van je spieruithoudingsvermogen en conditie. En aan ruiterspecifieke vaardigheden zoals core stability, balans en coördinatie. Je traint je hele lichaam en er is speciale aandacht voor de spiergroepen die bij het paardrijden worden aangesproken.


Uiteraard neem ik mijn yoga-ervaring mee bij het stretchen. Zo is het vergroten van mobiliteit in heupen en schouders voor veel ruiters een aandachtspunt.

Persoonlijke begeleiding

Heb je zin om intensief met jezelf aan de slag te gaan? Ik help je graag persoonlijk in een traject op maat. Op deze manier kan ik mijn beide specialisaties combineren en heb je een compete ervaring.


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we waar je tegenaan loopt. Als we besluiten samen te werken spreken we af voor een intake en kijk ik op meer detailniveau met je mee naar jouw aandachtspunten.


Aan de hand daarvan maak ik een persoonlijk trainingsplan voor je dat realistisch en haalbaar is of starten we bijvoorbeeld met een reeks yogalessen waarin ik speciaal op jou afgestemde oefeningen verwerk.


Neerm gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een les of training afspreken?

Yogales of training op locatie
Groepsles yoga of ruitervitaal training? Small group training bij jou op stal of een speciaal afgestemde yogales voor jou en je stalgenoten? Ik laat je het met alle plezier ervaren. Liever persoonlijke begeleiding? Ik help je graag met een uniek voor jou ontworpen programma. 


Online yogales
Je kunt ook online yogales bij me volgen. Ik verzorg live groepslessen en privéles via Zoom en je kunt ook de vooraf opgenomen videolessen volgen die ik opnam voor de online academy van One Switch (het opleidingscentrum waar ik de Ruitervitaal Yoga Opleiding verzorg). Er is een gratis videoles en een 3-delige serie voor € 12,95. Leuk om te proberen of online les bij je past!

Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden of een vrijblijvende kennismaking per Zoom of telefoon. Ik vind het altijd leuk andere ruiters te ontmoeten.