Over mij

Wil jij net als ik een betere samenwerking met je paard? 

Ik help je graag vanuit mijn ruime ervaring met yoga en met mijn kennis van ruitervitaal training. Door samen met mij aan jezelf te werken:

  • wordt je lichaam sterker en soepeler
  • krijg je meer lichaamsbewustzijn
  • verdiept je ademgevoel zich
  • komen je gedachten tot rust
  • verbeteren ruiterspecifieke vaardigheden zoals balans, coördinatie en mobiliteit
  • zit je gewoon beter in je vel én op je paard!


Mijn missie is dan ook om jou dichter bij jezelf te brengen, zodat je vanuit een gevoel van vitaliteit, rust en balans om kan gaan met je paard. Het is mijn overtuiging dat je het welzijn van je paard niet los kunt zien van je eigen welzijn.  

Yoga en paarden als weg voor het leven

Meer dan 20 jaar geleden startte ik met het volgen van yogales. Het was toen nog niet hip. :) Het raakte me zo dat ik na mijn studie rechten al snel besloot de Saswitha Yoga Opleiding te volgen. De oudste erkende yoga-opleiding van Nederland met een gedegen 4-jarig programma. Verschillende specialisaties en bijscholingen aan deze opleiding hebben mijn ervaring verdiept en ik krijg nog altijd graag les van de geweldige docenten.


Mijn eerste yogales gaf ik inmiddels alweer bijna 15 jaar geleden. Eerst in Amsterdam, maar sinds een jaar of 10 in Haarlem bij de fijne studio van Yoga Kleverpark. Yogales geven vind ik een prachtige manier om van betekenis te zijn voor anderen en mezelf uit te dagen te blijven verdiepen en verbreden, zoals ik bijvoorbeeld deed met de opleiding tot Ruitervitaal Coach van One Switch. 


Mensen in beweging brengen met yoga en functionele training had en heeft mijn voornaamste focus, maar daarnaast ben ik ook altijd blijven paardrijden. Wil je meer lezen over mijn verhaal met paarden? Klik hier